Priročnik NARA – MOČ

Priročnik za izvajanje vaj čuječnosti

V okviru Program NARA – Moč strokovnjakom skozi čuječnost, ki je del projekta MOČ – Pomoč ljudem, znanje strokovnjakom, financiranega s strani Norveškega finančnega mehanizma 2009 – 2014, je izšel priročnik za izvajanje vaj čuječnosti. Priročnik, ki je namenjen udeležencem 6-tedenskega programa, smo predstavili na novinarski konferenci, v sredo, 9. decembra 2015.

NARA MOČ Vita in Alenka

Priročnik Program NARA – MOČ strokovnjakom skozi čuječnost

Avtorici priročnika za izvajanje vaj čuječnosti, doc. dr. Vita Poštuvan in asist. mag. Alenka Tančič Grum, sta v knjigi zbrali in prilagodili materiale za izvedbo programa v šestih tednih. Poglavja v knjigi sledijo izkustvenemu učenju principov čuječnosti skozi srečanja.

Povezava do priročnika v elektronski obliki: Program NARA – MOČ strokovnjakom skozi čuječnost

NARA-MOČ-čuječnost-1

Recenzenta priročnika sta strokovnjaka s področja duševnega zdravja doc. dr. Saška Roškar in doc. dr. Gregor Žvelc. Priročnik sledi strukturi srečanj in dopolnjuje program z vajami za prakticiranje čuječnosti v vsakdanjem življenju. Vaje vključujejo npr. izvajanje meditacij ob posnetkih, prakticiranje različnih vaj čuječnosti, pisanje dnevnika. Priročnik ni namenjen samostojni uporabi, brez sodelovanja v programu, za udeležence programa pa je brezplačen. V elektronski obliki je dostopen na spletnem naslovu Založbe Univerze na Primorskem.

 

Več o programih čuječnosti NARA

Nadaljnje informacije o programih NARA so dostopne tukaj.

 


Moč – Pomoč ljudem, znanje stokovnjakom

Projekt MOČ stremi k celovitejšemu pristopu na področju javnega duševnega zdravja preko uravnoteževanja dostopnosti strokovne pomoči, širjenja znanja strokovnjakom in nudenja strategij za učinkovitejše spoprijemanje s stresnimi situacijami. Nadaljnje informacije o projektu MOČ so dostopne tukaj

nara logotipi

 

Značke: , , , , ,