Talin po Talinu

Vabilo na strokovno srečanje o samomoru in samomorilnem vedenju

Slovensko združenje za preprečevanje samomora, Slovenski center za raziskovanje samomora Inštituta Andrej Marušič Univerze na Primorskem in Psihiatrična klinika Ljubljana vabijo na strokovno srečanje Talin po Talinu o samomorilnem vedenju.

DSC_0286a

Srečanje bo potekalo v torek, 21. 10. 2014 v predavalnici Centra za mentalno zdravjeZaloška 29, Ljubljana.

Srečanje prirejamo, ker želimo  strokovnjake, ki jih zanima raziskovanje in preprečevanje samomora, seznaniti z najnovejšimi raziskovalnimi, preventivnimi in terapevtskimi projekti, ki trenutno potekajo v Sloveniji.

Prispevke o teh projektih so slovenske suicidologinje predstavile na 15. Evropskem simpoziju o samomoru in samomorilnem vedenju ESSSB, ki je potekal konec avgusta letos v Talinu, Estonija.

V uvodnem predavanju pa bo nastopil dr. David Kerr iz ZDA, ki ga gosti Slovenski center za raziskovanje samomora (UP IAM).

 

Potek srečanja

  • 13.00 – 13.30 Predavanje: Dr. David Kerr – Crime prevention is Suicide Prevention: Treatment  of Seriously Delinquent Adolescent Girls (Predavanje bo v angleškem jeziku, brez prevoda.)
  • 13.30 – 14.00 Diskusija
  • 14.00 – 16. 00 Predstavitev slovenskih referatov s 15. Evropskega simpozija o  samomoru in  samomorilnem vedenju*.
  • 16.30 – 17.00 Diskusija

* Sodelujejo: Onja Tekavčič Grad, Polona Ozbič (Psihiatrična klinika Ljubljana), Saška Roškar (Nacionalni inštitut za javno zdravje), Vita Poštuvan, Urša Mars, Janina Žiberna, Tina Podlogar, Nuša Zadravec Šedivy (Slovenski center za raziskovanje samomora, UP IAM), Alja Videtič Paska (Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta, Inštitut za biokemijo).

Udeležba je brez kotizacije.

Vljudno vabljeni vsi, ki se srečujete s samomorilno ogroženimi posamezniki ali pa se zanimate za te teme.

 

talin po talinu logotipi

Značke: , , ,