Program NARA – brezplačno na spletu

Vabimo vas v

Program NARA –
Na čuječnosti temelječe soočanje z vsakdanjikom (med epidemijo)


Program NARA je zasnovan za boljše soočanje s stresnimi življenjskimi situacijami. Ponuja niz preprostih in učinkovitih strategij, ki jih lahko uporabljamo za izboljšanje svojega duševnega in telesnega zdravja

NAZAJ NA VSE PROGRAME NARA

Temelji programa

Temelj programa predstavlja na čuječnosti temelječa kognitivna terapija ali MBCT (Mindfullness-Based Cognitive Therapy). To je pristop, ki za boljše obvladovanje stresa in depresije združuje starodavna znanja meditacije z novimi, znanstveno potrjenimi spoznanji kognitivne terapije, ene najbolj uveljavljenih oblik psihoterapije.

Posameznik se s pomočjo preprostih  vaj meditacije in usmerjanja pozornosti uči čuječnosti – zavedanja in sprejemanja svojih misli, čustev in telesnih občutkov v sedanjem trenutku. To mu pomaga pri oblikovanju novih, bolj učinkovitih načinov za spoprijemanje s stresnimi dogodki.

Vaje čuječnosti pomagajo krepiti zdravo in funkcionalno odzivanje na vsakdanji stres in krepijo psihološko odpornost, kar je še posebej dobrodošlo v trenutni z epidemijo povezani situaciji.

Komu je program namenjen?

Program je namenjen najširši publiki in je v spletni obliki prosto dostopen. Prosili vas bomo le za prostovoljno sodelovanje v evalvaciji vašega počutja in programa.

V programu bomo skozi osem enournih srečanj spoznavali osnovne strategije in tehnike čuječnosti, reflektirali lastne vzorce in spodbujali osebnostno rast. Gre za preprosto učenje tehnik, ki jih boste lahko nagrajevali z vadbo ob posnetkih tudi samostojno doma.

Program v odprti spletni različici ni namenjen poglobljeni psihoterapiji ali obravnavi duševnih motenj.

Potek programa

Spletni Program NARA je osnovan na 8-tedenskem Programu NARA, ki se sicer izvaja v živo. Program tako zajema 8 zaporednih tedenskih srečanj, udeleženci pa se srečujejo na spletni platformi Zoom oziroma program spremljajo v interni Facebook skupini. Za razliko od programa v živo, kjer se srečuje največ 10 udeležencev, spletna oblika izvedbe programa predvideva večje število udeležencev. Kljub večjemu številu udeležencev, interakcija med udeleženci in izvajalci predstavlja enega pomembnih temeljev programa. Iz tega razloga ter da bi bila srečanja v kar največji meri primerljiva s srečanji v živo, se ta prenašajo neposredno in se ne snemajo, zato ogled posnetkov nazaj ni mogoč. Prav tako neposredno spremljanje srečanj omogoči, da so izkušnje udeležencev primerljive, kar je pomembno za ustrezno evalvacijo programa.

Termini

 1. srečanje: 3. 3. 2022 ob 14:00–15:00
 2. srečanje: 10. 3. 2022 ob 14:00–15:00
 3. srečanje: 17. 3. 2022 ob 14:00–15:00
 4. srečanje: 24. 3. 2022 ob 14:00–15:00
 5. srečanje: 31. 3. 2022 ob 14:00–15:00
 6. srečanje: 7. 4. 2022 ob 14:00–15:00
 7. srečanje: 14. 4. 2022 ob 14:00–15:00
 8. srečanje: 21. 4. 2022 ob 14:00–15:00

Izvajalke programa

 • dr. Tina Podlogar, univ. dipl. psih.
 • dr. Nuša Zadravec Šedivy, univ. dipl. psih.
 • Nina Krohne, MSc (psih.)

Vsi izvajalke programa so psihologinje in usposobljene učiteljice čuječnosti. Njihovo delo poteka pod supervizijo izkušene učiteljice čuječnosti, izr. prof. dr. Vita Poštuvan, univ. dipl. psih.

Prijava

Prijave na Program NARA so žal že zaključene. V kolikor želite biti obveščeni o novih izvedbah Programa NARA, spremljajte našo spletno in Facebook stran oziroma nam pišite na nara@upr.si.


Spletna različica Programa NARA je bila prvič izvedena v letu 2021 z namenom podpore v času epidemije. Na tej povezavi si lahko preberete odgovore na najpogostejša vprašanja v povezavi s programom.

Dodatne informacije o programu: nara@upr.si

Veselimo se vaše udeležbe!


Sofinancerji: ARRS (projekta: J5-1796 in J3-2539, program: P3-0384), MZ (projekt: A (se) štekaš?!?)

Značke: , , , , ,