Duševno zdravje študentov in kaj vpliva nanj?

V preteklih letih so naša življenja zamajale številne nenadne spremembe (npr. epidemija, draginja, naravne nesreče), ki s seboj prinašajo veliko izzivov. V takšnih izrednih razmerah so nekateri posamezniki lahko še posebej ranljivi. 

Študentje predstavljajo eno izmed ranljivih skupin, saj so se v tem času soočali s številnimi spremembami pri študiju, v medosebnih odnosih, pri ohranjanju finančne stabilnosti. 

Vse omenjeno lahko vpliva na razvoj različnih stisk, s tem pa tudi na poslabšanje njihovega duševnega zdravja in dobrega počutja.

Pomoč pri študiji

V  želji po razumevanju duševnega zdravja in njegovih dejavnikov med študenti v Sloveniji po obdobju epidemije in drugih hitrih sprememb, vas vabimo k sodelovanju v študiji o duševnem zdravju med študenti. Vabimo vas, da se udeležite reševanja vprašalnika v spletnem programu 1KA.

Kako bo raziskava potekala?

Sodelovanje poteka v obliki reševanja vprašalnika v spletnem programu 1KA, pri čemer bo odgovarjanje na vprašanja trajalo približno 20 do 30 minut. Reševanje vprašalnikov je anonimno.

Zakaj sodelovati?

Sodelovanje ponuja priložnost za podelitev in razmislek o lastni izkušnji doživljanja hitrih in nenadnih sprememb v preteklih letih. S sodelovanjem boste pomagali razumeti, kakšno je duševno zdravje in njegovi dejavniki med študenti pri nas. Tako boste pripomogli tudi k pripravi intervencij, ki bodo naslavljale prepoznane stiske.

Kako se vključiti v raziskavo?

Tukaj lahko dostopate do dodatnih informacij, s klikom na povezavo ali skeniranjem QR kode pa se lahko vključitve v študijo. 

Za več informacij se lahko obrnete na info.scsr@upr.si.

Prijazno vabljeni!

 

*Raziskavo izvajamo v sklopu ARIS projekta »Človek v primežu COVID-19«, ki ga izvajamo skupaj s partnerskima organizacijama NIJZ in Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani.

Značke: , , ,