Dan povezovanja: Spreminjanje razumevanja stisk in krepitev podpore mladim

Pogrešam svetlobo ljubezni,
ki mi je včasih sijala na dušo.
Pogrešam mnogo ljudi,
tudi neznancev.
Pogrešam zvok iskrenega smeha,
ki zvončklja v mojih ušesih.
Pogrešam občutek svežega vetra na mojem obrazu.
Najbolj pa pogrešam sebe, ko se še nisem skrivala v mraku.
(avtorica: Nikolina Gramc)

Vabimo vas, da se nam pridružite na Dnevu povezovanja, ki bo potekal v petek, 27. septembra 2024. Letošnji dogodek bo posvečen mladostnikom in širjenju sporočila, da v stiski nismo sami, saj so stiske normalen del življenja in odraščanja. Skupaj bomo raziskovali, kako lahko z medsebojno podporo premagamo tudi najtežje trenutke.

Na dogodku bomo prisluhnili navdihujočim zgodbam mladostnikov, ki so premagali svoje stiske in našli pot do svetlejše prihodnosti. Spoznali bomo, kako pomembna je medsebojna podpora in kako lahko vsak od nas prispeva k boljšemu svetu.

Dogodek bo nudil pester program aktivnosti, od intaraktivnih delavnic in predavanj za učence, dijake in študente; predavanj za učitelje, starše in širšo javnost tržnice organizacij za pomoč mladostnikom v stiski; ogleda informativnih videoposnetkov; do razstave del ustvarjalnega natečaja A (se) štekaš ?!?

Dan povezovanja je priložnost za vse nas, da okrepimo zavedanje o pomenu duševnega zdravja mladostnikov. S sodelovanjem in podporo lahko ustvarimo boljše pogoje za življenje in razvoj mladih.

Prijazno vabljeni!

Informacije o dogodku

Kje bo dogodek potekal?

Kdaj bo dogodek potekal?

Program

Kako se prijaviti?

Cena udeležbe na dogodku

Kontakti

Kje bo dogodek potekal?

Dogodek bo potekal v avli Armerije (Titov trg 5, 6000 Koper) in na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem (Titov trg 5, 6000 Koper), v starem mestnem jedru Kopra.

Kdaj bo dogodek potekal?

Dogodek se bo odvijal v petek, 27. septembra 2024, s pričetkom ob 9:00 uri.

Registracija se odpre pol ure pred začetkom programa (ob 8:30), na registracijskem pultu v avli Armerije. Prosimo vas, da se vsi udeleženci dogodka najprej registrirate na registracijskem pultu. Za skupine učencev in dijakov lahko registracijo izvede pedagoški delavec, ki jih spremlja.

Kakšen je program dogodka?

V okviru dogodka bomo pripravili različne aktivnosti za mladostnike, strokovne delavce, starše in širšo javnost:

  • Interaktivne delavnice za mladostnike med 12. in 16. letom starosti na temo duševnega zdravja in stresa (90 minut, majhne skupine)
  • Interaktivno predavanje za mladostnike med 12. in 16. letom starosti na temo prepoznavanja stisk in ukrepanja ob stiskah (90 minut, večja skupina)
  • Interaktivne delavnice za študente (v angleščini)
  • Ogled videoposnetkov o 5 korakih pomoči osebi v samomorilni stiski (namenjeno starejšim mladostnikom in odraslim)
  • Tržnico organizacij, ki se ukvarjajo z duševnim zdravjem mladostnikov (namenjeno vsem obiskovalcem)
  • Predavanje o duševnem zdravju mladostnikov za delavce VIZ, starše in druge zainteresirane odrasle
  • Otvoritev in ogled prve razstave ustvarjalnega natečaja A (se) štekaš ?!? (namenjeno vsem obiskovalcem)

Časovnica dogodka

Časovnica bo objavljena v kratkem.

Kako se prijaviti?

Na dogodek še posebej vabimo vse mlade, prav tako pa tudi delavce VIZ, starše, predstavnike nevladnih organizacij, ki delajo z mladimi in druge zainteresirane odrasle.

Vsi prijavljeni udeleženci bodo prejeli Potrdilo o udeležbi.

Če se želite prijaviti, prosim izpolnite prijavni obrazec, do katerega lahko dostopate s klikom na GUMB:

Trenutno zbiramo tudi prijave s strani šol. Ker je zaradi oblike izvedbe število mest na interaktivnih delavnicah in predavanju za mladostnike, ki bodo potekali v dopoldanskih urah, omejeno, lahko posamezna šola na omenjeni aktivnosti prijavi skupno 30 mladostnikov. V kolikor pa bi želeli pripeljati večje število mladostnikov, nam to lahko sporočite in vam bomo poskusili zagotoviti še več mest, v kolikor bo to glede na kapacitete mogoče.

Prosimo vas, da nam vaš interes za udeležbo na interaktivnih delavnicah in / ali predavanju za mladostnike sporočite na e-naslov: stekas@iam.upr.si.

Cena udeležbe na dogodku

Vse aktivnosti organizirane v okviru Dneva povezovanja so za udeležence brezplačne.

Aktivnosti so krite iz donacij prejetih v okviru konferecne Triple i, ter aktivnosti projektov A (se) štekaš?!? (Ministrstvo za zdravje) in Človek v primežu Covid-19: psihološke posledice epidemije in preventivnih zaščitnih ukrepov za zajezitev širjenja okužb (ARIS J5-3113).

Kontakti

Za vsa dodatna vprašanja ali dileme smo vam na voljo na info.scsr@upr.si.

Lahko pa nas tudi pokličete na +386 40 490 580.