Mladi v navdih in pomoč

Prispevki udeležencev natečaja A (se) štekaš?!?

Vsak izmed nas se je v življenju že kdaj soočil s situacijo, v kateri se je pojavil občutek, da gre vse narobe, ali občutek, da je situacija neobvladljiva, da nikoli ne bo bolje, da ti nihče ne more pomagati. Nekateri se obrnejo v takih situacijah po strokovno pomoč (viri strokovne pomoči so navedeni na naši spletni strani Živ?Živ!). Kaj pa ostali?

Mladostniki in duševno zdravje

Zanimalo nas je, kako se mladi znajdejo v težkih situacijah. Strokovna pomoč je včasih potrebna, vendar nikoli ne smemo pozabiti na lastne vire moči. To so lahko na primer pozitivna naravnanost, aktivno iskanje rešitve situacije, pogovor s prijatelji, starši ali drugimi osebami. Že zgolj priznanje, da potrebujemo pomoč, da nam je težko je lahko odraz naše moči.  A (se) štekaš?!?! natečaj za mlade stremi k temu, da bi mladi svojim vrstnikom in odraslim povedali, kako se oni znajdejo (ali kakšni so njihovi predlogi za to), ko so v stiski.

Naša želja je, da bi prispevki naših udeležencev natečaja (dijakov iz različnih krajev Slovenije) morda lahko nekomu pomagali pri premostitvi težke situacije. Tako je, tudi zelo mlada oseba je lahko v navdih nekomu, ki je v stiski! Vsak izmed nas je pomemben člen pri ohranjanju pozitivnega duševnega zdravja in pri preprečevanju stisk – tudi samomora.

Imena nagrajencev natečaja najdete tukaj.

asš prispevki

Povezava do prispevkov.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za sodelovanje in za izredno zanimive prispevke, ki smo si jih z veseljem ogledali in jih prebrali. Zahvaljujemo se jim tudi, da lahko z njihovimi prispevki obeležimo Svetovni dan preprečevanja samomora. Ob tem dogodku se lahko spomnimo na vse tiste, ki niso pravočasno našli ustrezne pomoči in na njihove bližnje, ki so ostali z bolečino in vprašanji v srcu.

Vljudno vabljeni k branju in ogledu prispevkov!

 

       

Značke: , ,