Vabilo k udeležbi na svetovnem kongresu in možnost polovičnega kritja kotizacije

Spoštovani!

Vabimo vas k udeležbi na 23. svetovnem kongresu Mednarodne zveze za preprečevanje samomora, ki ga organiziramo v sodelovanju z Mednarodno zvezo za preprečevanje samomora, med 19. in 23. septembrom 2023, v Hotelu Bernardin, Portorož.

Da tovrsten kongres poteka v Sloveniji je izjemna priložnost za vse strokovnjake, ki se pri svojem delu redno srečujete s temami, kot so samomorilno in samopoškodovalno vedenje, žalovanje, duševne bolezni in duševno zdravje, saj je kongres, ki se običajno odvija v tujini ali celo na drugih celinah, sicer težje dostopen. Dodatne informacije o kongresu in o programu kongresa so dosegljive na spletni strani Piran 2023 – IASP.

Vsebine kongresa želimo v okviru projekta A (se) štekaš ?!? približati tudi svetovalnim delavcem na osnovnih in srednjih šolah. Ker se zavedamo, da lahko višina kotizacije predstavlja oviro pri udeležbi na tovrstnem kongresu, smo se odločili, da nekaj zainteresiranim svetovalnim delavcem priskočimo na pomoč in pokrijemo polovico predvidene kotizacije (50 % od 938 €).

Želimo si, da bodo izsledki kongresa dosegli čim večje število ljudi. Zato vas prosimo, v zameno za subvencijo kotizacije z naše strani, za udeležbo na čim večjem številu predavanj in delavnic na kongresu ter za prenos pridobljenega znanja oziroma veščin v vaše lokalno okolje v šolskem letu 2023/2024. Primer takšnega prenosa je izvedba krajšega predavanja o vaših ključnih ugotovitvah za skupino svetovalnih delavcev v vašem lokalnem okolju (npr. za nekaj sosednjih šol).

Če ste zainteresirani, se najkasneje do 26. 7. 2023 javite na naš e-poštni naslov info.scsr@upr.si ali stekas@iam.upr.si, da skupaj preverimo možnosti o delnem kritju kotizacije. Prav tako smo na ta naslov dosegljivi v primeru dodatnih vprašanj. 

Ob prijavi zapišite tudi načrt, kako bi pridobljena znanja in veščine predstavili v svojem lokalnem okolju. V primeru večjega števila prijav bomo slednje upoštevali pri izboru sodelujočih.

Ob tej priložnosti vas toplo vabimo še na Dan povezovanja: za ljudi z izkušnjo samomorilnega vedenja, bližnje in žalujoče, ki bo potekal na zadnji dan kongresa (v soboto, 23. 9. 2023). Udeležba na dogodku je brezplačna, se pa je potrebno nanj prijaviti. Več o programu in namenu dogodka lahko izveste na tej povezavi.

Vabljeni k prijavi!