Vabilo k akciji »Prekolesarimo svet«

Svetovni dan preprečevanja samomora 2014

Nacionalni Inštitut za javno zdravje, Slovenski center za raziskovanje samomora, (UP IAM), Slovensko združenje za preprečevanje samomora in Združenje OZARA Slovenija, vas vabimo, da sodelujete v akciji »Prekolesarimo svet« ob Svetovnem dnevu preprečevanja samomora.

Prekolesarimo svet

 

Svetovni dan preprečevanja samomora je 10. september.

Geslo letošnje obeležitve je »Preprečevanje samomora – ves svet povezan«.

Geslo odraža, kako pomembne so povezave na različnih nivojih za uspešno preprečevanje samomora.

Prekolesarimo svet

Z namenom zbliževati ter povezati ljudi in hkrati tudi povečevati ozaveščenost o pomembnosti preprečevanja samomora letos v sklopu svetovnega dneva preprečevanja samomora poteka simbolična aktivnost z naslovom »Prekolesarimo svet«. Pobudnika aktivnosti sta Mednarodna zveza za preprečevanje samomora in Svetovna zdravstvena organizacija.

Cilj akcije je, da prekolesarimo 40 075 km, kolikor znaša obseg zemlje in se tako simbolično povežemo. Želimo si, da bi pri tem sodelovali udeleženci iz vseh celin in čim več držav, zato smo se v Sloveniji odločili, da se pridružimo izzivu.

Vabimo vas, da tudi vi kolesarite s tem namenom. Sodelovanje je brezplačno, potrebujete le kolo, lahko je tudi sobno. Kolesarite lahko doma ali na prostem, v naravi, sami ali v družbi. Prevozite lahko le nekaj metrov ali veliko kilometrov – vsaka aktivnost šteje.

Aktivnost bo pri nas potekala do 10. septembra, ko uradno obeležujemo Svetovni dan preprečevanja samomora. Do takrat lahko “darujte” svoje kolesarske kilometre v akcijo.

 

Uradne etikete, zbiranje kilometrov in potrdilo o udeležbi

Za boljšo prepoznavnost smo pripravili uradne etikete, ki se lahko pripnejo na oblačila ali kolo. Natisnite in pripnite si uradno etiketo za slovenske udeležence akcije.

Po kolesarjenju preko spletnega obrazca vnesite okvirno razdaljo, ki ste jo prevozili

Tako bomo zbrali skupno število prekolesarjenih kilometrov v Sloveniji in to posredovali Mednarodni zvezi za preprečevanje samomora.

V znak zahvale vam bomo poslali potrdilo o sodelovanju, zato v spletnem obrazcu ne pozabite zapisati vaših podatkov (povezava).

certifikat

 

Delite vaše utrinke z drugimi

Vabimo vas, da svoje izkušnje in utrinke iz akcije delite preko socialnih omrežij, dodate lahko tudi fotografije na facebook dogodku ali nam vtise pošljite na info.scsr@upr.si. Razširite informacijo o akciji in k sodelovanju povabite svoje znance in bližnje!

Pridružite se aktivnosti in bodite del zgodbe o povezanosti pri preprečevanju samomora.

FB

 

 

Zbrane vtise lahko najdete tukaj.

Več informacij za medije pa je na voljo tukaj.


logo 10 september

 

Kontakti za pomoč v stiski:

01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (med 19. in 7. uro zjutraj)

116 123 – Zaupna Telefona Samarijan in Sopotnik (skupna številka; 24h/dan; klici so brezplačni)

080 12 34 – TOM, telefon otrok in mladostnikov (med 12. in 22. uro)

 

Značke: , ,